Inschrijven

De geschiedenis
Van kader

Roosendaal, unieke stad

living in harmony

living in harmony

living in harmony

living in harmony

living in harmony

living in harmony op een historische plek

Tot eind jaren ’50 van de vorige eeuw maakte deze locatie onderdeel uit van het historische stratenlint, Hulsdonksestraat – Wouwseweg – Kade, één van de drie belangrijke aanrijroutes naar Roosendaal, op dát moment.

 

De aanleg van de Burg. Freijterslaan in 1960, was een rigoureuze doorbreking van deze oude lintstructuur. Ondanks de bedrijvigheid, was het vooral een plek die bruiste door de activiteiten van mensen die er woonden.

 

Tot ca. 1980 waren de diverse gebouwen op de locatie waar nu KadeR wordt gerealiseerd, in gebruik bij verschillende lokale ondernemers, die veelal hun ondernemerschap combineerden met wonen op de verdiepingen.

 

O.a. een elektriciteitszaak van A. van Broekhoven, de Fiat-garage van Lemmens & Keyenberg, de winkel voor woninginrichting van Smits van Ginderen en sinds 1981 tot 2023 Muziekwinkel Van Gorp. Maar liefst 40 jaar, hebben Kees en Leonie van Gorp hier hun gekende muziekwinkel gerund.

 

KadeR ligt aan de hoofdentree van centrum Roosendaal, met de hoogwaardige architectuur van KadeR krijgt deze markante locatie weer de allure die ze verdient.